HOAX: Kinderlokkers in een witte bestelbus in Assendelft en Krommenie

De Hoax-Wijzer | 19/09/2013 | Update: 17/07/2014

Dit bericht circuleert sinds midden september 2013, maar is niet gebaseerd op daadwerkelijke feiten. De politie heeft immers geen enkele melding over kinderlokkers in dat gebied ontvangen, en dit werd ook bevestigd door politiewoordvoerster Esther Izaks. Ze proberen in contact te treden met de verspreider(s) van deze hoax, en vragen om bij gevallen van kinderlokkers voortaan steeds rechtstreeks de politie te contacteren in plaats van een angstbericht op Facebook te plaatsen.

De politiewoordvoerster liet ook weten dat zulke berichten om de zoveel tijd verschijnen, met vaak andere details: een blauw busje, dan weer een grijs of een wit; soms met kenteken en andere keren met foto van de vermeende bestuurder en kinderlokker. Dit doet denken aan de hoax van het zogenaamde "blauwe busje met kenteken" wat uiteindelijk bleek te gaan om het voertuig van onschuldige rolstoelgebruikers. Het verspreiden van dit soort berichten kan dan ook heel wat onnodige angst en zelfs laster veroorzaken, waarbij vaak enkel onschuldige mensen het slachtoffer worden.

Niettemin is het altijd aangewezen om waakzaam te zijn met kinderen, en om je kinderen steeds goed duidelijk te maken dat ze nooit mogen meegaan met vreemde mensen, of ingaan op verzoeken van mensen die ze niet kennen. Ook is het uiteraard raadzaam om kleine kinderen nooit zonder supervisie alleen te laten op openbare plaatsen.

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article24614983.ece

Er zijn kinder lokkers bezig man en een vrouw.in Assendelft en Krommenie.

staan ook bij scholen.rijden in witte bestel bus zonder logo.probeer kenteken door te geven aan politie.

hadden bijna een jongetje die begon te roepen.dit bericht graag delen.

Momenteel doet een bericht de ronde dat waarschuwt voor kinderlokkers in Assendelft en Krommenie. Het gaat hier echter om een vals alarm en aldus om een hoax.

Het bericht luidt als volgt: