Hoax-Wijzer vermeld op Vief.be betreffende hartaanval hoax

Post date: Nov 18, 2013 1:48:13 PM

Reeds geruime tijd stond op de website Vief.be een artikel over "alleen een hartaanval overleven: krachtig hoesten en diep ademhalen". In dit artikel werd de hoax dat je moet hoesten bij een haartaanval, voor waar genomen en zo gepubliceerd. De Hoax-Wijzer heeft de redactie onlangs gecontacteerd met de nodige bronvermeldingen om aan te tonen dat het hier gaat om een hoax.

Bijgevolg heeft Vief.be op 17 juli 2013 een aangepast artikel gepost om te waarschuwen voor deze hoax, met o.a. de door ons opgegeven bronvermeldingen en ook een link naar de Hoax-Wijzer. Wij zijn dan ook uitermate tevreden dat Vief.be onze melding hiervan ernstig genomen heeft en haar lezers juist informeert.

Artikel Vief.be: http://www.vief.be/gezondheid/hoe-een-hartaanval-overleven-als-je-alleen-bent-krachtig-hoesten-en-diep-ademhalen.html

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Hoax-Wijzer met succes een hoax kon tegenhouden, hetzij gedeeltelijk of soms zelfs volledig. Zo heeft de website "Voedzo" besloten om het hoax artikel "wat wordt het voor u... cola of water?" van hun website te verwijderen, al wordt deze helaas nog wel op andere plaatsen en in andere talen verspreid. De website aHealthylife.nl heeft op 7 april een afbeelding verwijderd, met een vergelijk van (onjuiste) vitamine C waarden in groenten. De Hoax-Wijzer is deze webmasters bijzonder dankbaar, en zal dan ook steeds blijven aanmoedigen tot het aanbieden van correcte en genuanceerde informatie.